Recycle Art

In 2013 begon ik de webshop iLikeWaste.nl. Hier verkoop ik items die vervaardigd zijn van afvalmaterialen. Van soepzak naar etui, van leeg sappak tot paspoorthoesje of notitieboekje, van restje gordijnstof tot nieuwe tas, van kaarsvetrestjes tot nieuwe kaarsen in unieke vormen. En nog veel meer unieke en duurzame ontwerpen. Hieronder lees je meer over de recycle producten die ik maak.

Recycle mondkapjes

2020 is toch wel het jaar van de mondkapjes geworden. De komst van het coronavirus zorgde voor een plotseling nieuw accessoire in onze samenleving: het mondkapje. Wegwerpvarianten zijn echter vrij slecht voor het milieu. Om langdurig en veilig gebruik te kunnen maken van mondkapjes, heb ik herbruikbare wasbare stoffen mondkapjes gemaakt van allerlei verschillende reststoffen. Daarnaast bedruk en verf ik katoenen wasbare mondkapjes.

Recycle kaarsen

Oude kaarsvet restjes gebruik ik om weer nieuwe kaarsen van te maken. Vaak gebruik ik hiervoor bijzondere vormen, zoals legen toetjesbakjes of puddingvormen. Dit benadrukt het gerecyclede karakter van de kaarsen.

Recycle tassen

Recycle tassen worden gemaakt van afgedankte of overgebleven stoffen of stukken PVC banier. Denk aan oude gordijncoupons, resten (gordijn)stof, conferentie of event banners van PVC doek of andere sterke stoffen. Vaak combineer ik deze met stukjes band van hergebruikt materiaal. Autogordels, fietsbanden of stukjes leer, band of lint wat overgebleven is van andere projecten.

Paspoorthoesjes

Paspoorthoesjes gerecycled van melk- en sappakken. Met handig elastiekje om de boel bij elkaar te houden. Tevens ruimte voor een vaccinatieboekje.

Etuis gemaakt van melkpak, plastic of stofrestanten

Etuis maak ik in allerlei soorten en maten. Denk aan platte etuis gemaakt van melkpakken, soepzakken of plastic tassen/verpakkingen. Maar ook luxe stoffen etuis speciaal ontworpen voor het opbergen van pennen, of voor make-up en andere kleine spulletjes.

Recycle notitieboekjes

Notitieboekjes of A5 schriften voorzie ik van een stevige kaft gemaakt van melkpak of oud papier. Een elastiekje houdt de bladzijden netjes bij elkaar, waardoor je dit recycle boekje gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Recycle portemonnees

Kleine stukjes tof die een nieuw leven krijgen/gered worden van de afvalbak: recycle portemonnees. Ook stukjes PVC banier kunnen omgetoverd worden tot duurzame portemonnee.

Recycle sieraden

Recycle sieraden zijn bijvoorbeeld oorbellen of armbanden die gemaakt zijn van 1 of meerdere afvalmaterialen. Dit kan variëren van fietsbanden tot oude knopen, koffie filters tot schelpen en van bierdopjes tot plastic.

Recycle sleutelhangers en tashangers

Sleutelhangers en tashangers gemaakt van afvalmateriaal. Denk aan restjes band en stof, maar ook fietsbanden, brandweerslang of restjes PVC banier.